Petra Broomans

Petra Broomans is naast coördinator van het Nederlands vertalerslexicon voor het Nederlandstalig gebied (VNLex), Universitair hoofddocent met ius promovendi bij Europese Talen en Culturen, Rijksuniversiteit Groningen. Tevens gastprofessor bij de vakgroep Letterkunde van de Universiteit van Gent en visiting professor University Immersion Program, Sichuan University (2017-2018). Coördinator U4-netwerk Cultural Transfer Research en samen met Jeanette den Toonder coördinator van de themagroep ‘Beyond Horizons in Cultural Transfer Studies’.
Ze bekleedt verschillende (inter)nationale bestuursfuncties: o.a. lid van het bestuur van de International Association for Scandinavian Studies (IASS) en assistant-secretary general van het bestuur van The International Federation for Modern Languages and Literatures (FILLM).
Tevens hoofdredacteur van de serie Studies on Cultural Transfer and Transmission (CTaT), zie hier.
Ze publiceerde uitvoerig over de receptie van Scandinavische literatuur, cultuurbemiddeling en cultuurbemiddelaars. Haar onderzoek beweegt zich verder op het terrein van de (meta)literatuurgeschiedschrijving, vrouwelijke auteurs, vergelijkende literatuurwetenschap, wereldliteratuur en literatuur van minderheden (o.a. de Sami). Kijk voor meer info op http://www.petrabroomans.net/.

Terug naar overzicht auteurs >>>
Terug naar overzicht medewerkers >>>